Construction UK Construction Directory
Time and date
CONSTRUCTION DIRECTORY

Furnitubes International Ltd

Furnitubes International Ltd Contact Details

Telephone
Click to view
Fax
020 8378 3250
Email
Address
3rd Floor
Meridian House, Royal Hill
London
SE10 8RD
England UK
Opening Hours
Click for opening hours
Monday
09:00 am-05:30 am

Tuesday
Closed

Wednesday
Closed

Thursday
Closed

Friday
Closed

Saturday
Closed

Sunday
Closed

Other Dates

About Furnitubes International Ltd

One of the UK's leading suppliers of street furniture, park and amenity furniture for over 70 years, distributing throughout the UK & Worldwide.

Furnitubes offers a complete Street Furniture Service, encompassing design, development, manufacture and supply. Furnitubes provides the reassurance, quality and care that have made them the UK's first choice for high quality street furniture, for over 70 years.

About Us
Furnitubes began in 1946 as a small, family business, honouring traditional methods of production and meticulously finishing every product by hand; the company gradually grew to the international company it is today.

At Furnitubes International we have worked towards the achievement of excellence in each area of our operation. Our commitment both to our customers and to our products is unequalled, ensuring ongoing improvement throughout the company through our staff. Our reputation demands this – and our success confirms it.

Products
Furnitubes extensive product range includes;

  • Bollards
  • Cigarette Bins
  • Cycle Parking
  • Litter Bins
  • Railings
  • Seating
  • Security
  • Shelters
  • Signage
  • Stainless Steel
  • Tree Protection & Planters
  • Illuminated Products
  • Park Furniture
  • Education
  • Special Commissions
  • Highways
  • Retail & Leisure
  • Stations & Railways
  • Residential

  • e-Brochures
    Furnitubes e-Brochures
    Click on the categories below to view our e-brochures and PDF's.

    Furnitubes - the UK's first choice for high quality street furniture for over 70 years.
    • Supplied at competitive prices, all our products are guaranteed

    • We can incorporate logos and crests so that items can be tailored to meet your individual requirements

    • We guarantee next day delivery on all stock items so you specify our products with confidence

    • We manufacture in a wide array of materials including recyclable cast iron, aluminium, bronze, steel, stainless steel, certified legal timbers, polyurethane, recycled plastic, concrete and GRP

    • We have a product to suit every environment and our team of qualified, knowledgeable designers are happy to adapt standard products to suit your requirements and offer practical advice

    • Talk to our in-house technical experts, who will professionally manage the design, production and servicing of your bespoke products, allowing you to maximise your time

    • Our dedicated team are on hand to assist you at every stage of your project from your initial enquiry to delivery of your order
    Testimonials
    "Furnitubes Portman Tree Grilles adorn the premises of Skinners Academy School. The modern style matches the new state-of-the-art Academy and not only do they look great but they have been able to withstand the footfall from students."
    Mark Johnstone - Vice Principal & Bursar, Skinners Academy

    "The service I received from Furnitubes was first class. The products were delivered on time, and as advised, with excellent communication prior to delivery. The tree grilles were of a high quality and look great installed.”
    Leisha Norman, Buyer, MDB Project Solutions


    Gallery

    Videos

    News
    22/07/2019
    External landscape seating for retail entertainment extension

    Lakeside Shopping Centre in Thurrock, Essex opened in 1990 and was one of the UK’s first out-of-town shopping malls. Built within a former quarry, the site has excellent transport links via the nearby M25 and Dartford Crossing over the Thames, and therefore a large catchment. Since its opening nearly 30 years ago further retail sites have been developed in the area together with the residential community of Chafford Hundred. Re-branded as intu Lakeside in 2013, it remains in the top 10 largest shopping centres in the UK, with 240,000m2 of retail floor space comprising 250 shops and 50 cafes / restaurants, set in an 80 hectare site. As part of intu's recent £150 million leisure and entertainment extension, a new public square has been designed to attract more visitors to the centre in the evening. Facilities include a trampoline park, bowling alley, 11 new restaurants and a Nickelodeon centre (the first of its kind in the UK) and lighting and water features in the external spaces.

    Furnitubes has supplied the external landscape seating for the scheme, including eight 3m long Fordham steel and timber benches, the scale and bold construction of which perfectly suits the large open spaces. Between these benches individual Hollo modules have been placed to act as single person seating platform and / or low tables surfaces. All products were supplied with steelwork in a galvanised finish and iroko hardwood planed and untreated, to weather naturally over time. Set within resin bound gravel paving the material pallet reflects the industrial character of this former quarry landscape.
    https://www.furnitubes.com/projects/retail-commercial/lakeside-shopping-centre
    22/07/2019
    Uniun seating and planters for apartment roof-terrace

    Located in the heart of Croydon, and originally built as an office building in the 1960s, Impact House is undergoing a complete refurbishment and conversion to a 235-apartment residential development, re-branded as Innova Apartments. The development comprises three adjoining blocks – two 8-storey wings and a central 16-storey tower. On the smaller of the wings, a roof terrace has been created for use by the residents. The terrace has been divided by different surfaces, creating a paved patio, flat and raised timber decking and a synthetic grass lawn. Furnitubes was set the challenge by the developer Inspired Homes to design a scheme to include fixed planters, seating that could be readily moved around the space and also the unusual request for a bar countertop and storage facility to be used when the terrace stages events. The new Uniun range was the straightforward choice for the planters and seating, with two groups of four units supplied, each comprising three bench modules and a single planter. With each bench accommodating 3-4 people when standing independently, seating provision on the terrace has been provided for over 20 people. For large scale events this will be supplemented by the use of deckchairs. The planters are located where they can remain in position, but the relatively lightweight benches can be readily moved around the terrace to suit how the space is being used. The mobility of the Uniun benches is achieved by the base being moulded in plastic, which is a very tough but also relatively light in weight. Another benefit of the Uniun (over other more conventional and much heavier product ranges) is that the initial transfer to the roof terrace was much easier, with their manageable size and weight meaning just two people comfortably set up the products. The bar is a much heavier and more permanent structure, although not requiring permanent fixing down to the roof because its overall assembled weight made for a very stable and heavy structure. The steel framework is internally lined for noise dampening and the bar surface created using concrete effect porcelain tiles to give it a very urban character, as befitting the development. Initial take-up at Innova Apartments has been good and a welcoming party for the first phase of residents is to be held on the roof terrace when the bar in particular will be used in earnest for the first time.
    https://www.furnitubes.com/projects/residential-1/innova-apartments
    22/07/2019
    Roto-mouled bollard sleeves for Exeter Flood Defence Scheme

    Exeter has a long history of flooding, going back as far as the 13th century. The current flood defences were built in the 1960s and 70s after devastating flooding affected more than 1,000 properties. Although the current defences have worked effectively over the past 40 years, studies carried out by the Environment Agency indicate that in a more extreme flood situation the current defences would not be able to protect vulnerable parts of the city. The new £32M scheme is designed to reduce flood risk to more than 3,000 homes and businesses in the heart of Exeter. Downstream of Exeter city centre, major works include a flood relief channel and weir designed to increase capacity during high river flows. Within the city centre itself and specifically along the historic quayside, the new flood defences comprise permanently fixed steel posts between which removable barriers will be installed when the flood risk is high. A planning condition to the scheme required these industrial-style posts to be covered by ‘sleeves’ in a traditional bollard style, in keeping with the built environment of the Riverside Conservation Area in which The Quay is located.

    Main contractor BAM Nuttall approached Furnitubes’ designers to discuss the feasibility of various material options, with the challenges being not only the aesthetic appearance of the sleeves but also the practical lifting operation given its height and weight, and a locking mechanism to prevent the sleeves being removed by the public, whilst still being easy to remove by Environment Agency staff when the flood defence barriers need to be installed. With the flood defence posts standing at 1.35m high, it was immediately apparent that the sleeve solution would need to be lightweight to be comfortably lifted off the post, leading to the decision to pursue a design in plastic. As a moulded material plastic also lends itself to creating the kind of ornate detailing typical on cast iron bollards that the sleeves were required to mimic. The design of the sleeve was highly complex, with the assembly comprising two purpose-made rotational mouldings (for which new tooling was made), connecting stainless steelwork and also a discreet locking mechanism, and with several special variations to deal with variable ground level conditions along the quayside. The Quay remains open to local traffic so a tough plastic is an ideal material in the event of a low speed vehicular impact – sufficiently robust not to deform from light impact but not so hard to cause serious damage to a vehicle. Plastic also has the benefit (over steelwork) of offering greater corrosion resistance in this potentially aggressive marine environment.
    https://www.furnitubes.com/projects/streetscene-public-realm-1/exeter-flood-defence-scheme
    24/01/2017
    Seating for Gainsborough Square, Lockleaze, Bristol

    Gainsborough Square is a public open space in the Lockleaze neighbourhood, in the northern suburbs of Bristol. With no significant amenity facilities, the open space at the heart of the community was somewhat under-used and neglected. In a bid to rejuvenate the neighbourhood, Bristol City Council have invested £2.5 million into the regeneration of the square and its surroundings.

    As part of the development the City Council commissioned muf Architecture to contribute to the vision of the overall public realm for the area. muf’s work included research amongst local people, setting up community projects including ‘Our Dream Today, Your Dream Tomorrow’ and running workshops. One outcome of the findings led to the proposal for a permanent pavilion structure in Gainsborough Square, as a central feature to be used as a meeting point for local people and as a focus for community events.

    muf utilised Furnitubes’ expertise in design and manufacture to develop a seating solution that integrated with and was fixed to the substructure of the pavilion. The products comprise a steel frame with recycled plastic boards for the seating surface, in 3 subtle colour shades as used for the pavilion deck and with outer ends of the seats sloping down to meet the pavilion deck. The new pavilion has proved to be a popular centrepiece at Gainsborough Square since it’s unveiling at a community event hosted by Bristol City Council.

    More information and images on our site.
    24/01/2017
    Outdoor seating for Hughes Hall, University of Cambridge, Cambridge

    Founded in the 19th century, Hughes Hall is a constituent college of the University of Cambridge and the oldest of just four colleges that admit only mature students, most of whom are on postgraduate study programmes.

    Gresham Court – a £12 million new student accommodation building - is the most recent development at the Hughes Hall site. Located in a residential Victorian street close to the centre of Cambridge, the new building contains 85 student rooms, all with attractive interior and en-suite bathrooms, a dedicated on-site laundry facility and communal study rooms.

    The new accommodation required outdoor seating around the external courtyard, to separate hard and soft landscape areas and to fit between structural columns of the building. Furnitubes designed and manufactured three bespoke benches comprising oiled oak-slatted side and seating panels mounted on a galvanised steel frame. The seating surfaces were made removable so that the benches could be bolted down and the ground fixings hidden internally.

    See more details and images on our site.
    24/01/2017
    Concrete benches for Myatts Field North, Lambeth, London

    Awarded best regeneration project for the second year running at the London Evening Standard New Homes Award, the £174M Myatts Field North regeneration scheme in Lambeth, London, will make it a more open, welcoming and green environment for all. The development comprises 808 new build homes, the modernisation and refurbishment of 172 existing homes and a new state-of-the-art community centre. The development also includes a new landscaped park with games area, new streets, green spaces and allotments.

    Furnitubes supplied concrete cubes and linear blocks from the Blyth range, with the latter used to create 6m long linear seating walls comprising two end modules and a single mid module between. Used in several new open spaces in the development, concrete was an ideal choice of material for setting onto the self-binding gravel surface, as they can be simply placed onto compacted substrate without the need for any extensive foundations. The chosen colour was our standard light grey, in an acid etch finish, designed to complement the material palette used in the surrounding buildings and other hard landscape features.

    The overall project is being delivered over a five year period with the aim of transforming this isolated and heavily stigmatised estate community into a balanced and sustainable neighbourhood.

    See more details and images on our site.
    24/01/2017
    Benches for Princes Park, Eastbourne, Sussex

    Princes Park in Eastbourne, Sussex - a popular site that is well used by both the local community and visitors alike - is set within a residential area to the east of the town centre and its famous Victorian era pier. As part of its first Green Flag Award in 2011, a Development Plan for Princes Park has helped guide further investment to ensure the prestigious award status is retained. In 2016 the park underwent a major redevelopment designed to improve key areas and refurbish the café, financed through a Coastal Communities Fund grant awarded to Eastbourne Borough Council by the Department of Communities and Local Government.

    A key part of the works has been the creation of the ‘Grand Axis’ – a new hard and soft landscaped area on the seafront side of the park designed to provide a better connection with the promenade. Contemporary in style, the area comprises a large open space predominantly laid in self-bound gravel, with sloping banks of planting and low level concrete and gabion retaining walls along the margins between, all illuminated at night by high level feature lighting.

    Furnitubes’ Elements benches with plate end supports perfectly complement the contemporary style of the site, with the steel supports painted in an acidic yellow-green to provide colour accents similar to those found in the new ornamental grass planting alongside. The linearity of the hardwood slats also work well in this seaside location, providing comfortable seating surfaces that echo boardwalks and beach huts, particularly as the timber weathers over time.

    See more details and images on our site.
    24/01/2017
    Gabion planters for Tobacco Dock, Tower Hamlets, London

    Tobacco Dock is a Grade I listed warehouse in the Docklands area of London’s East End. Originally constructed in 1811, the building served primarily as a store for imported tobacco. After an unsuccessful attempt in the 1990s to convert the structure into a shopping centre, the building has predominately been left almost entirely unoccupied. Tobacco Dock is now though regularly used for large corporate and commercial events, including as a location for filming music videos and television programmes, as well as a space for large dance events.

    The London Borough of Tower Hamlets required a solution to prevent any further damage to the buildings historic façade which had previously been spoiled by overcrowded parking. Furnitubes supplied 15 Pergone® gabion planters, installed to create welcoming gaps between parking bays alongside the building. The new installations have been planted with shrubs and decorative grasses as an attractive contrast to the surrounding built environment. See more details and images on our site.
    08/08/2016
    RailRoad seating & planters for Croydon roof garden

    Located in the heart of Croydon, Green Dragon House was an anonymous and vacant 1960s office building prior to its redevelopment into 119 luxury award-winning one and two bedroom apartments. With a main entrance located on the High Street between retail premises and service yard, there was no scope for any significant outdoor space for the residents at ground level. The answer was therefore a roof garden on the 10th floor, affording stunning views over Croydon and into central London. The garden includes an outdoor kitchen and barbecue, table tennis, and seating for over 60 residents and their guests, with shade (and rain) cover provided by two tensile fabric canopies. Furnitubes’ RailRoad design was the perfect choice for Green Dragon House, with its modular design allowing seating and planters to be linked to create large structures that can be left freestanding, without the need to bolt down into and potentially compromise the waterproof roof membrane. The RailRoad products were complemented by the use of the Hollo range coffee tables, and a bespoke dining table with Hollo stools completed the suite of products supplied. See more information and images of the project here.
    Products & Services

    litter bins

    Cabinlocator LtdCyclone Steel BuildingsBenson-Sedgwick Engineering LtdElite Systems (GB) LtdWest Pennine Storage Equipment eCommerce LtdCrest Building ServicesElegant VenetianVAF Air LtdStromaA1 Environmental Services Ltd
    Terms and Conditions